Onze voorzitter Hans Bosman, ambassadeur van de Noordseparkbuurt, is op 22 maart 2023 is overleden. Hans heeft zich met hart en ziel ingezet in en voor zijn wijk. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte de komende tijd.

Als eerbetoon is het initiatief genomen om het speeltuintje naast zijn woning om te dopen tot het Hans Bosman Plein.

Hans was voorzitter van de Bewonerscommissie Noordse Park. Hij stond mede aan de wieg van de Herinrichting Noordse Park. Hans heeft veel betekent voor Pijlsweerd en met name de Noordseparkbuurt. Iedereen kan zien dat er een prachtig park ligt, waar Hans zich met hart en ziel voor heeft ingezet wat 1,2 miljoen opleverde in 2007.

Als betrokken buurman heeft Hans in de Schouwweteringstraat het speelpleintje gerealiseerd en was hij de laatste jaren actief bij Speeltuin Noordse Park. Hij heeft zich daar buiten ook ingezet voor het kwetsbare groen in de buurt, waaronder het ZaailingenPocketPark in de Kokkenhoflaan en de egelroute in de Noordseparkbuurt.

Wat je minder ziet, maar heel veel werk in is gaan zitten, zijn de sociale huurwoningen. Hans had principes en wilde dat terug zien in het resultaat. Zo heeft hij jaren geijverd om Mitros te bewegen de slecht geschilderde voordeuren zo op te leveren zoals dat was afgesproken. Maar ook om tijdens al die gesprekken met Mitros te wijzen dat bewoners voor het plaatsen van dubbelglas te veel hadden betaald.

Zo waren er de laatste 30 jaar talrijke onderwerpen waar Hans heeft geprobeerd om de wijk net iets mooier te maken. Hans was voor ons een inspirator om het toch maar weer aan te kaarten, niet alleen bij Mitros maar ook bij de gemeente. Erg jammer was dat het hem de laatste jaren niet meer lukt om bij het Buurtoverleg Pijlsweerd te zijn. Een overleg zonder Hans zijn humor gaat een groot gemis zijn.

Hij was ‘onze’ buurman en altijd erg betrokken met de wijk. Een mooi mens, sterk, super vriendelijk.

Hans heeft mooie dingen in zijn leven gedaan en zal onthouden worden!

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte de komende tijd.