De spoorbrug met de lieflijke naam ‘Gasthuismolenbrug’ (de spoorbrug over de Lagenoord) doet zijn naam al jaren geen eer meer aan. Toen architect Sybold van Ravesteyn destijds zijn spoorbrug van ‘beton met krullen’ ontwierp, kon hij niet vermoeden dat onder dit erfgoed regelmatig dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Ongenode gasten nemen in de late avond of nachtelijke uren bezit van de tunnel en passanten krijgen een onaangenaam gevoel. Zo had de architect het niet bedoeld.

Dat er draagvlak is voor een veiliger onderdoorgang van de spoorbrug, bewijst de inzet van bewonerscommissies uit maar liefst vier omringende wijken: Noordse Parkbuurt, Lauwerecht, Hogelanden WZ en Hoogstraat. Honderden omwonenden hebben hun handtekening al gezet om de spoorbrug aan te pakken. En nu kunt u ook voor een veiliger onderdoorgang stemmen! De brug doet namelijk mee aan de prijsvraag van NUON om de engste fietstunnels op te knappen.

> Help de Gasthuismolenbrug aan een plek in de top 3 door hier je stem uit te brengen!
> Lees het artikel over onze deelname aan de prijsvraag voor het engste tunneltje op DUIC
> Kijk een fragment op RTV Utrecht