U heeft hem vast ook al in de bus gehad: de folder van de gemeente over de knip bij de Monicabrug. Met de ‘knip’ nabij de Monicabrug wordt het doorgaande verkeer van de Weerdsingel Westzijde naar de Oudenoord (en andersom) onmogelijk gemaakt. Het effect van deze ‘knip’ is dat de lucht lokaal (Oudenoord/Weerdsingel) schoner wordt.

Op dit moment gebruiken al veel automobilisten de straten in Pijlsweerd om de drukte op de Weerdsingel West en de Oudenoord te mijden.  Als vanaf 1 januari 2015  automobilisten niet meer linksaf van de Weerdsingel naar de Oudenoord, wordt dit alleen maar erger. Daarom is er een voorstel gemaakt tegen sluipverkeer, zodat het onmogelijk wordt om van de Amsterdamsestraatweg door de wijk naar de Oudenoord te rijden. Het gevolg is dat u straks wellicht niet meer de wijk in en uit kunt rijden zoals u gewend was.

U leest er alles over in de folder die u ook via onderstaande link kunt downloaden.

Meer informatie:

> De website over ‘de knip’ van de gemeente: www.utrecht.nl/knipmonicabrug
> Een ander geluid: Stop Knip Monicabrug: www.stopknipmonicabrug.nl