Afgelopen zaterdag, 17 december, vond Noordse Park bij Kaarslicht plaats. Ondanks de regen was het toch erg gezellig en kwamen er toch nog een behoorlijk aantal buurtbewoners een kijkje nemen. De optredens vonden plaats in de onderdoorgang naar de Schouwweteringstraat en de vuurshow was een fantastische afsluiter.

10 vrijwilligers buren hebben van 17.00 tot 18.30 geholpen met het versieren van de noordsepark. Er zijn honderden glazen potten langs alle paden van de noordsepark geplaatst en fakkels langs de groenstrook bij het voetbalveld. In het midden van he park is er een kerstboom getekent met groene kaarsen en kerstballen met gekleurde kaarsen + 2012 ook met kaarsen.

Er werd een kraampje geplaatst voor gluhwein, chocomel en thee met koekjes. Verder zijn mooie gekleurde lampionnen gehangen tussen de bomen in de Engelen van Pijlsweertstraat, Oude Pijlsweerdstraat en  Schouwweteringstraat. Ook stonden er hier en daar vuurkorven en bij het poortje bij de Schouwweteringsstraat werden langs de muren candlebags met sterretjes geplaatst en kerstlichtjes aan de hekken gehangen.

Een van de eerste bezoekers was wethouder Lintmeijer met zijn vrouw. Helaas begon het hard te regenen maar gelukkig stonden we onder de parasol van het kraampje droog. Alle kaarsen bij de paden in het park gingen uit.
Toch kwamen er veel mensen op ons kraampje af. De kinderen kwamen met hun zelfgemaakte lampionnen vanuit de speeltuin naar het park gelopen en er waren een aantal grote lampionnen van het Fort van de Verbeelding. Ontzettend mooi!

De optredens waren gepland in verschillende plekken van de wijk, maar door de regen hebben we ze verplaatst naar de onderdoorgang bij de Schouwweteringstraat. Er was een adhoc burenkoor, een optreden van zanger/troubadour Jeroen de Zeeuw (Oudenoord) die begeleid werd door zijn broer op bas en een optreden van Baban en Monir, een Koerdische poëet en udspeler. Het was een afwisselend programma dat goed in de smaak viel bij de bezoekers.
Om wat warmer te worden hebben we met zijn allen bij de speeltuin nog warme gluhwein en chocomel gedronken en van de finale genoten. De vuurshow werd vanwege de regen vervangen door een lichtgevende jongleershow. Alle lichten gingen uit en lichtgevende ballen en diabolos vlogen alle lanten – echt indrukwekkend!