Fanfare 11-11 is door Vrede van Utrecht uitgenodigd om 21 juni 2013 mee te doen aan de opening van het Midzomerweekend: Vrede in de Buurt. Deze opening wordt gevormd door zes optochten die vanuit verschillende windstreken naar het Lucasbolwerk bij de Stadsschouwburg lopen. Een wethouder is uitgenodigd om aan de optocht deel te nemen.

Aandacht voor de Gasthuismolenbrug
Een groep bewoners van de Hogelanden WZ, Noordsepark, Lauwerecht en Hoogstraat willen deze gelegenheid aangrijpen om de aandacht te vestigen op de Gasthuismolenbrug (treinviaduct) waarvan de staat bij iedereen een doorn in het oog is. De gezamenlijke bewonerscommissies hebben een voorstel voor een plan van aanpak opgesteld om het viaduct om te toveren in een aantrekkelijk, vriendelijk en kunstzinnig object. Met Plan ‘Visie Vechtoevers’ en de ‘Poort naar de Stad’ mag een metamorfose van dit viaduct niet achterblijven! Daarover later meer.

Wat is de bedoeling?
De Sint Maarten Zomerparade is een uitermate geschikt evenement om het belang van het opknappen van De Gasthuismolenbrug bij de wethouder en aanwezige pers aan te tonen. Om de brug zo goed mogelijk te laten opvallen, hebben we het volgende bedacht:

Onder leiding van kunstenaar Jurrian van den Haak maken we gezamenlijk een spandoek van wilgenteen en vliegerpapier waarin opvallende teksten worden verwerkt. Dit spandoek dragen we in de optocht mee. De brug kleden we aan met grote lampions en een spandoek van restmateriaal en gekleurde linten.

We hebben HULP nodig van jong en oud(er)!
Om beide activiteiten tot stand te brengen, hebben we alle hulp van bewoners uit de buurt nodig. Gaat de brug u ook zo aan het hart? Doe dan mee met de workshops ‘Beeldend’ op:
– vrijdag 14 juni van 14.30 – 18.00 uur en
– woensdag 19 juni van 14.00 – 17.00 uur.
(In overleg zijn andere tijden ook mogelijk).

Bovendien hebben we minimaal 2 mensen nodig die meehelpen de brug aan te kleden. Uiteraard helpen afgevaardigden van de gezamenlijke bewonerscommissies ook mee.

Noteer alvast in uw agenda!
En geef u voor 10 juni 2013 voor een of beide workshops op via debora@fanfare11-11.nl.
Kijk voor meer informatie op www.fanfare11-11.nl
www.facebook.com/fanfare1111.

Samen maken we van de Gasthuismolenbrug een project waar niemand om heen kan!
Alvast ontzettend bedankt!

Bewoners van de Hogelanden-, Noordsepark-, Lauwerecht- en Hoogstraatbuurt

> zie ook: Buurtinitiatief Gasthuismolenbrug