NIEUWSBULLETIN ONDIEP/ PIJLSWEERD
District Utrecht noord
Jaargang 2, nummer 3 / 2008


Beste lezer,

Als deelnemer van het burgernetwerk Ondiep/Pijlsweerd ontvangt u het derde nieuwsbulletin van dit jaar. U leest hierin wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van criminaliteit en welke successen er zijn behaald. Daarnaast vragen wij uw aandacht voor een aantal zaken.

ENKELE SUCCESSEN!!

Veelplegers aangehouden met gestolen fietsen Op 30 juli zagen agenten omstreeks 17.30 uur een man rijden op de Amsterdamsestraatweg. De man reed op een nieuwe fiets zonder sleutel in het geopende slot. Het bleek te gaan om een 22-jarige veelpleger uit Utrecht. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kwamen de agenten erachter dat de eigenaresse van de fiets een uur eerder aangifte had gedaan. Zij werd verblijd met dit goede nieuws. Vanaf 1 juli 2008 tot heden  (medio augustus) heeft politiedistrict Utrecht noord meer dan vijftig gestolen fietsen in beslag genomen. Soms zat de dief zelf nog op het zadel, soms was de fiets al doorverkocht aan een heler. Regelmatig komen via gestolen fietsen veelplegers binnen op het politiebureau.

Gerichte actie op veelpleger succesvol Een 29-jarige man uit Utrecht werd woensdagavond 6 augustus omstreeks 20.00 uur betrapt toen hij inbrak in een zogeheten lokauto van de politie. Agenten hadden de auto om 15.00 uur geplaatst op de Dr. Max Euwestraat en een paar uur later was het raak. De Utrechter sloeg een zijruit in en pakte de opzettelijk ingelegde buit eruit. De man wordt ervan verdacht meerdere auto-inbraken te hebben gepleegd, ook in de wijken Pijlsweerd en Ondiep. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld.

GRAAG UW AANDACHT

Word geen heler

Wordt u een goede fiets aangeboden voor een hele lage prijs, dan is de kans groot dat de fiets van diefstal afkomstig is. Koopt u de fiets toch, dan bent u heler en dus strafbaar. Vaak gaat het om fietsen waarvan de sloten zijn vernield. Bij een aantal dieven worden lopers aangetroffen waarmee enkele AXA-sloten geopend kunnen worden. Het gaat hierbij vooral om een paar oudere type sloten van AXA die tussen 1999 en 2005 zijn gemaakt.

Tips om fietsendiefstal te voorkomen:
– Zet uw fiets in een bewaakte stalling
– Zet uw fiets met meerdere type sloten vast
Zet uw fiets aan een fietsenrek vast en haal het slot door het frame én voorwiel
Kijk voor meer nuttige tips op www.utrecht-veilig.nl/fietsendiefstal.

Mocht uw fiets zijn gestolen, doe altijd aangifte op het politiebureau of via internet (www.politie.nl/aangifte).

MELDEN

Meld ons alle verdachte situaties, ook al denkt u misschien dat het niets bijzonders is. Voor ons kan het belangrijke informatie zijn!

Bij verdachte situaties, zoals personen die verdacht in auto’s kijken, belt u natuurlijk altijd gelijk 112! Dit nummer is namelijk al lang niet meer alleen voor levensbedreigende situaties.  Heeft u informatie over algemene zaken of zaken die geen direct politie ingrijpen vereisen, belt u dan het algemene nummer 0900-8844.

Wilt u liever anoniem een melding doen, dan kan dit ook via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

Ook kunt u via het format van het burgernetwerk informatie sturen naar Myrte Pfeifer van Wijkservicecentrum Noordwest M.Pfeifer@utrecht.nl en naar

de wijkagenten van uw wijk:

Pijlsweerd

Chris.van.Kreuningen@utrecht.politie.nl en Hans.Agterberg@utrecht.politie.nl

Ondiep

Detlef.van.der.Biezen@utrecht.politie.nl en Doede.Terluin@utrecht.politie.nl

Mocht u geen e-mailadres hebben, dan kunt u het ingevulde format terugsturen naar:

Wijkservicecentrum Noordwest

t.a.v. Myrte Pfeifer

Antwoordnummer 3375

3500 VP Utrecht

U hoeft geen postzegel op de envelop te plakken.