indexOnlangs heeft een goed gesprek plaatsgevonden tussen Mitros en de Bewonerscommissie Noordse Park en Nijenoord Oost. Mitros erkent dat het werk van afgelopen jaar zeer stroef is verlopen. Daar is veel van geleerd. In 2016 worden er nog wat werkzaamheden uitgevoerd. Hiermee wil Mitros de woningen voor de huurders comfortabeler en veiliger maken.

Bij een deel van de benedenwoningen gaan we de vloer aanpakken
Er zijn problemen met deze vloeren. Bij aantal woningen is dit al onderzocht. In december 2015 en januari 2016 onderzoeken we de laatste 18 woningen. Daarna weten we wat we aan de vloeren moeten doen. In het voorjaar van 2016 willen we de slechte vloeren dan herstellen of vervangen. Hiermee maken we de vloeren weer veilig en comfortabeler.

Bij de bovenwoningen brengen we op het dak een brandscheiding aan
Dit zorgt ervoor dat er bij brand deze niet gelijk overslaat naar de buren. Het meeste werk wordt van buitenaf gedaan. Dit gebeurd met een hoogwerker. Toch moeten we soms ook bij bewoners binnen zijn.

Iedere bewoner krijgt weer een schuurtje
Er zijn genoeg schuurtjes. Alleen niet iedereen heeft er nu één in gebruik. We gaan er voor zorgen dat iedereen weer een eigen berging krijgt. Hiervoor hebben we wel de hulp van alle bewoners nodig. Als we klaar zijn heeft iedere berging hetzelfde nummerbordje als het huis.

Een deel van de bewoners zal zeker overlast krijgen
We weten dat niet alle bewoners hierop zitten te wachten. Daarom is er ook dit overleg met de bewonerscommissie. De leden van de bewonerscommissie stellen goede vragen. Ze zijn kritisch op wat we vertellen. Dit helpt ons met het verbeteren van de plannen. We gaan dan ook zeker goede afspraken maken met de bewoners.

Norbert Drenthe
Wijkconsulent Mitros

Lees meer over het overleg tussen mitros en bewonerscommissie in de notulen:
> Overleg Noordse Park 20151208

Bewaren