Straatweg

Het feestdagenseizoen staat  voor de deur, en de ondernemersvereniging Hart voor de  Straatweg heeft de feestverlichting alweer laten ophangen. De vertrouwde Amsterdamsestraatweg ziet er gezellig uit! Natuurlijk  heeft de ondernemersvereniging ook evenementen voorbereid, zodat er nog meer publiek wordt  getrokken naar de veelzijdige en stoere straat.

Sinterklaas
Op zaterdag 28 november komt de Sint op bezoek. Er komen deze keer drie bijzonder muzikale Pieten  mee! De ondernemersvereniging voorziet de Pieten van zakjes strooigoed, om uit te delen.

Straatweg in kerststemming Ondernemersvereniging
Hart voor de Straatweg heeft Utrechtse (amateur­) koren bereid gevonden om  sfeer en gezelligheid te komen brengen voor de feestdagen. Zij komen op zaterdag 19 december (van  12.00­17.00 uur) kerstliedjes zingen op vijf straathoeken: Herenweg, Boorstraat, Plantage  (straatwegzijde), Watertoren en Geraniumstraat.

Vrijwilligers gezocht!
Voor zaterdag 19 december zijn we op zoek naar gastheren en gastvrouwen voor de muziekgroepen die  komen zingen en spelen. De ondernemersvereniging zoekt daar vrijwilligers voor, liefst buurtbewoners.

Taak:
– Bij elk van de vijf ‘optreedplekken’ hoort een ontvangstlocatie op loopafstand. In de meeste gevallen  zal dit in een winkel of horecabedrijf zijn.
– De gastheer/vrouw vangt de muzikanten op, schenkt iets te drinken voor hen in en wijst hen waar zij  kunnen inzingen en waar zij hun spullen veilig kunnen achterlat​​en tijdens het optreden.
– Ook houdt hij of zij de tijd in de gaten, en brengt de muzikanten op tijd naar hun optreedplek. Na het  optreden schenkt de gastheer/vrouw weer iets te drinken in en neemt tenslotte hartelijk afscheid van  de groep.
– Dit herhaalt zich een paar keer op de dag, tussen 12.00­​ – ​17.00 uur.
– Het zou het fijnst zijn als wij twee vrijwilligers per ontvangstlocatie zouden kunnen vinden; dan  hebben zij het niet al te druk, en hebben zelf ook een gezellige middag.
– De ondernemersvereniging organiseert vooraf nog een kennismakings­ en instructiebijeenkomst voor  de gastvrouwen en gastheren.
– Vergoeding: een bescheiden cadeaubon, te besteden bij een van de winkels aan de  Amsterdamsestraatweg.

Wilt u helpen? Meldt u dat dan vóór 1 december per e­mail: info@amsterdamsestraatweg.nl, en vermeld in  de onderwerpregel ‘vrijwilliger kerstevenement’.

> Download brief voor vrijwilligers

Bewaren