We hebben afgelopen zaterdag tussen 11 en 13 uur weer een zonnige ochtend in het park doorgebracht. En dat met de blaadjes die van de bomen vallen en een natuur die enigzins in de war is. In de herfst heb ik nog niet eerder zoveel bollen al zien uitlopen. We hebben weer vier kruiwagens onkruid weggehaald. Dankzij het kleine groepje medewerkers hebben we toch weer een hoop werk kunnen verzetten.

Tussen de lavendel hebben we eerstejaars stokroosjes geplant. Bladeren hebben we niet geharkt, want die zorgen voor de nodige bescherming in de border. En bescherming voor de stokrozen, die hopelijk over twee jaar de boel nog weer nog fraaier maken. Het gesprek van de dag ging vooral weer over de werkzaamheden rondom het park, die nog maar niet van de grond komen. Het riool, het plein, het parkeren in de Kokkenhoflaan en onze nieuwe aannemer (groenbeheerder) die aan de slag moet langs de randen van de border. Het gras groeit welig daar. En dan was de bijl van Bert nog nodig om een losse omheiningspaal in de grond te zetten.

En weer verrassend dat nog steeds nieuwe mensen onze groengroep ontdekken. Welkom bij de club, Francien! Als het weer goed blijft spreken we in het sinterklaasweekend nog een keertje af, maar als het zo koud wordt als de weersvoorspellingen zeggen was dit de laatste keer van 2011. In ieder geval iedereen weer bedankt voor jullie inzet. Tot 17 december as. voor de eerste lichtjesavond in het Noordse Park. Bert is al aan het oefenen en Rob heeft zich inmiddels aangemeld voor het buurtkoor.

“Oh Dennenboom oh Dennenboom wat zijn U takken wonderschoon!”

Een goed lied voor een Groen Groep. Wij gaan maar vast oefenen.