Op 24 september was het weer het weer nationale burendag. Elk jaar willen wij in de Noordse Park een leuke activiteit organiseren. Helaas was er niemand van de organisatie beschikbaar in het weekend van 24 september.  Omdat de week erop, 1 oktober, ook onze maandelijkse tuindag van de Groengroep Noordse Park stond gepland, besloten we die twee activiteiten samen te voegen. We vroegen de Gemeente Utrecht om een kleine financiële bijdrage.

[flickrshow flickrname=”Noordse Parkbuurt” set_number = ‘72157629428569727’ show_info=”false” show_titles=”false” thumb_size=”small” num_images=”25″ ]

Zaterdag 1 oktober begonnen we de dag om tien uur met het versieren van het grasveld. Daarna hebben we een paar tafels van de speeltuin neergezet en van een vriendin van buurtbewoonster Melissa mochten we een vrolijk gekleurde partytent lenen. Rond elf uur kwamen de eerste buren en hebben we samen onze groenstrook weer aangevuld en beplant met nieuwe mooie planten en bloemen. De planten en bloemen waren een week eerder door vrijwilligers van de Groengroep uitgekozen bij Tuinder Post in Maarssen.

Rond één uur kwam Bart Meerman langs met eeen auto vol vliegers: zo’n twintig verschillende! Onze workshop en demonstratie werd goed voorbereid en nu was het wachten op de eerste buurtkinderen om mee te doen. Zij lieten even op zich wachten, maar van half twee tot half vier was het vliegeren geblazen in het park: kinderen en volwassenen deden mee aan de  workshop ‘je eigen vlieger en/of vliegtuig maken’. En er was een wedstrijd ‘papieren vliegtuigen zo hard en ver mogelijk laten vliegen’. Tegen het einde van de middag werd een prijs uitgereikt: een mooie vlieger. Bart gaf een demonstratie van zijn prachtige kleurrijke vliegers in het park. Al met al een gezellige burendag in het Noordse Park. Volgend jaar weer!