Hans Booij, die de Groengroep – tuinierende buutbewoners – begeleidt, kijkt terug op de laatste tuindag: zaterdag 4 juni 2011.

“Uiteraard hadden we wederom super weer: de traditie zet zich voort. Naast de bekende gezichten had Melissa twee raadsleden van de PVDA weten te strikken. Goede actie. Raadslid, mevrouw Nalis gaf bij mij aan dat ze altijd te bereiken was voor vragen. Dat is mooi, want er zijn nog genoeg ideeën voor de wijk. Extra politieke druk kan daarbij altijd welkom zijn. Raadslid Ruben Post schreef een blog over zijn tuinervaringen in het Noordse Park.

Anna zag het wel zitten om de bewoners van de Lagenoord te peilen om ook daar geveltuinen te realiseren. Dat zou een leuke activiteit zijn voor een zaterdag in november. Dan is het mooi plantweer en het onkruid is minder actief. Leuk om na te denken hoe we geïnteresseerden voor een geveltuin ook kunnen interesseren om af en toe mee te helpen tuinieren op zaterdag.
Misschien is het een idee om kinderen aan het einde van de tuinmiddag een keer een gratis ijsje aan
te bieden als hun ouders die zaterdag de helpende hand bieden. Voordeel is dat ze zien wat het werk inhoud, elkaars buren leren kennen en ze de volgende keer misschien spontaan komen. Het is maar een gedachtespinsel.

Hoop iedereen de volgende keer weer te zien: zaterdag 2 juli van 12.00 tot 14.00 uur.”

Wil je de Groengroep in actie zien? Bekijk dan het online fotoalbum!