Op zaterdag 19 maart deed ook onze steeds leukere en schonere wijk mee aan de landelijke actie ‘NL Doet’, een initiatief van het Oranje fonds. Een moment voor de burger om de handen uit de mouwen te steken.

Deze handen waren vorige week al uit de mouwen gestoken, toen we het zwerfvuil hadden opgeraapt. Leuk was het om te zien dit keer zelfs nog meer mensen kwamen helpen dan de week ervoor! De enthousiaste wijkcommissie had gezorgd voor stralend weer: blauwe lucht en lekker zonnetje. Koekjes, bakken met gekleurde viooltjes, verf en klusspullen, waren er ook.

Met jong en oud zijn we samen het speeltuintje aan het einde van de Schouwweteringstraat kleurrijk gaan pimpen. Vrouwen en kinderen ontfermden zich over het liefdevol planten van honderden vrolijke viooltjes rondom de hoge bomen. De mannen stortten zich met vermeende krachten op het schuren en verven van de houten zitbankjes en speeltoestellen. Wederom leuk om nog meer nieuwe buren te leren kennen en goed gekozen acties, al was het erg rollenpatroon bevestigend en schreeuwt dit natuurlijk om een meer geëmancipeerd vervolg! Alle kinderen (groot en klein) kregen als verrassing nog een heuse NL Doet-oorkonde voor hun mooie bijdrage.

Al met al wederom een geslaagde actie van wijkcommisie en buurtbewoners!

Dank aan allen en ook aan de speeltuin en Portes voor de lekkere koffie en de thee.

Nicky Heins
Bewoonster Schouwweteringstraat