De speeltuin van Portes aan de Lagenoord bedankt alle Noordsepark buren en de leden van Groenlinks voor hun inzet tijdens NLdoet op 17 maart 2012. Bewoners van de Noordseparkbuurt hebben namelijk tijdens NLdoet de kindermoestuin en het dierenhok in de speeltuin een flinke opknapbeurt gegeven. Het was mooi weer en zes buurtbewoners kwamen helpen. Als verrassing had de Utrechtse afdeling van Groenlinks bovendien onze activiteit “geadopteerd” via onze oproep op de NLdoet website! Zes Groenlinksers, waaronder drie gemeenteraadsleden, kwamen enthousiast helpen. En wat hebben we veel aan hen gehad… zij kunnen spitten, planten en klussen als geen ander!

We begonnen de dag met een lekker kopje koffie en koekjes. We legden een beetje uit wat voor buurt de Noordse Parkbuurt is, wat voor ontwikkelingen er spelen en hoe het is om in ons buurtje te wonen. Daarna gingen we aan de slag. Twee buurvrouwen gingen aan de slag met het bouwen van een kas, twee Groenlinksleden en een buurman spitten de moesttuin om en een ander maaide het gras. Ook werd het dierenhok spinnenwebvrij gemaakt zodat de muren opnieuw gewit konden worden en werd het konijnenhok opgeknapt zodat de konijnen niet meer kunnen ontsnappen. De borders in de tuin werden voorzien van een anti-onkruidrand. En er werden mooie viooltjes en andere planten gepoot.

De kinderen van de Speeltuin hielpen opbouwwerker Bert  met het zaaien van groente in minikasjes. Aan het einde van de dag was de flinke lijst van wat er allemaal moest gebeuren tot onze eigen verbazing helemaal afgewerkt. We rondden de dag af met lekkere en welverdiende broodjes en limonade.

Meer foto’s van NL Doet in de Noordse Parkbuurt vind je op onze FlickR-pagina.