Afgelopen zondag 26 september was het weer Burendag en hebben super leuke laagdrempelige activiteiten gedaan. Van 12.00 tot 14.00 zijn we de buurt in gegaan om bloemetjes te planten voor nieuwe geveltuintjes. De straten van de Engelen van Pijlsweertstraat, Schouwweteringstraat en met name de Oude Pijlsweertstraat werden opgevrolijkt met stevige geveltuinen. Ook de schoonmaakborstels van de Gemeente kunnen gerust langs onze mooie nieuwe aanplant de straat netjes onderhouden.

De bewoners hebben zelfs een officieel zelfbeheercontractje voor 5 jaar getekend om ook de tuintjes netjes te houden. Dat gaat zeker lukken. Hortensia’s en allerlei kruidenplanten maken de gevels er echt een stuk mooier op. En enkele plantjes kunnen met de tijd in de soep of op het vlees terechtkomen.
Vanaf 14.00 was iedereen welkom om in het Noordsepark te komen picknicken. Er werden twee picknickmand vol met lekkernijen verloot en een IRIS cheque ter waarde van 25 euro. neem ook vrienden mee die lekker kunnen pingelen -We vermaakten ons met gitaar en viool spelen – zingen – africaanse jembe – capoeira e.o.
Een geslaagde dag, zeker voor het vaste groepje vrijwilligers die zich Groen Noordse Park noemen en deze dag financieel ondersteund zagen door Eigenwijzebuurten.nl, onderdeel van de Wijkalliantie Nederland en de Gemeente Utrecht.
Ook was het weer leuk om te zien en lekker dat Janneke, Portes speeltuinmedewerkster met de buurtkinderen ons van Koffie, thee en koekje kwam voorzien tijdens de picknick. Volgend jaar wellicht een  nieuwe Burendag op ons nieuwe Podium in het Noordse Park, dat er steeds maar weer mooier uitkomt te zien. Net als de buurt waarin we wonen.
Kijk hier voor een video!