iktoon_met_tekst_01

Juni staat in het teken van kunst van iedereen. Voor het eerst wordt Nederland een maand lang het podium van alle amateurkunstenaars in het kader van de ‘iktoon-campagne’. Speeltuin Noordse Park organiseert tijdens dit grootste culturele evenement van ons land een Open Podium.

De succesvolle Week van de Amateurkunst (WAK), die de afgelopen jaren plaatsvond, is uitgegroeid tot een hele maand onder de noemer iktoon. Veertien partners in de kunst- en cultuursector bundelen hiervoor de krachten om te laten zien hoeveel, hoe divers en hoe kleurrijk kunst in Nederland is. Op meer dan duizend locaties in meer dan 150 gemeenten zijn er voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen.

Elke vrijdagmiddag in juni biedt Jongerentheater Link in samenwerking met sociaal makelorganisatie Me’kaar in Speeltuin Noordse Park een Open Podium. De opening vindt plaats op woensdag 1 juni. Of je nou zingt, een instrument bespeeld of gek bent op dansen, op zoek bent naar een plek om jou talent te laten zien, een podium voor een try-out met jou theater-of dansgroep zoekt, het Open Podium biedt alle Utrechtse (podium)kunstenaars, jong, oud, beginnend tot vergevorderd een plek om jezelf te laten zien. Niet helemaal zeker van je act of vindt je het podium nog best wel spannend, geen zorgen, Link biedt workshops en begeleiding en maakt er samen met jou de act van zoals jij erover hebt gedroomd. Meld je aan voor één van de data en maak kans om jou optreden op het podium van Festival Bombarie www.festivalbombarie.nl in de Jaarbeurs in Utrecht aan een groot publiek te laten zien! Om je aan te melden voor het Open Podium kijk op www.speeltuinnoordsepark.nl of kom langs in Speeltuin Noordse Park (Lagenoord 28a).

Amateurkunstenaars laat je zien!

Over iktoon
Op initiatief van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst) bundelen veertien partners in de kunst- en cultuursector de krachten onder de noemer iktoon. Fondsen, landelijke kunst- en cultuurorganisaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) tonen samen hoeveel, hoe divers en hoe kleurrijk kunst in Nederland is. De eerste stappen daarvoor zijn nu gezet met de iktoon-campagne in juni. Tijdens de iktoon-maand van zaterdag 28 mei tot en met donderdag 30 juni 2016 wordt op meer dan duizend locaties in meer dan 150 gemeenten de kunsten van verenigingen en amateurkunstenaars getoond. Er zijn voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen.

Iktoon is een initiatief van Cultuurconnectie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Holland Dance, Jeugdcultuurfonds, Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie, Kunstbende, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Meer muziek in de klas, Platform Theater, Stichting WAK Nederland, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Vereniging Nederlandse Korenorganisaties, VSBfonds en ZIMIHC.

Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl / www.facebook.com/iktoon / www.instagram.com/iktoon2016

 

Bewaren

Bewaren