index

betreft Engelen van Pijlsweertstraat, Petemoederslaan, Schouwweteringstraat en Willem Hedastraat

Overleg vloerenaanpak Bewonerscommissie Noordse Park en Mitros
Maandag 14 maart 2016 vond weer een goed gesprek plaats met de bewonerscommissie. Het projectteam vloerenaanpak mocht aanschuiven bij het voorjaarsoverleg. We hebben gesproken over de vloerenaanpak en de brandoverslag tussen de huizen.

Bij de meeste benedenwoningen gaan we de vloer aanpakken
Er zijn problemen met de vloeren. De uitkomst van het onderzoek is ons tegen gevallen. Er blijkt veel puin onder de vloeren te liggen. Dit verstoort de ventilatie onder de vloer. Hierdoor is er risico op houtrot en schimmels. Om problemen te voorkomen moet dit puin worden verwijderd. Ook moeten slechte vloerdelen worden vervangen. Wat er moet worden gedaan is in ieder huis weer anders. Er wordt voor ieder huis een plan uitgewerkt. Dat wordt nog met de bewoners besproken.

We hebben ook een stevige discussie gevoerd. Hierin hebben we besproken hoe bewoners worden ondersteund. Ook hebben we gesproken over hoe we de bewoners moeten informeren. Dit onderdeel gaan we de komende tijd verder uitwerken. We verwachten dan voor de zomer al met de aanpak van de eerste huizen te kunnen starten. Uiteraard worden de bewoners hier nog over geïnformeerd.

Bij de bovenwoningen brengen we op het dak een brandscheiding aan
Naast de eerder genoemde huizen gaat dit ook over huizen aan de Kokkenhoflaan en Enthofstraat. Dit zorgt ervoor dat er bij brand deze niet gelijk overslaat naar de buren. Het meeste werk wordt van buitenaf gedaan. Hiervoor moet er aan de voorzijde (bij de muur tussen twee huizen) een steiger worden geplaatst. Ook komt er een steiger over het dak. Soms moet er echter ook aan de achterkant een steiger komen. Dit wordt de komende periode ook uitgewerkt. Ook hiermee willen we voor de zomervakantie starten. Zodra we exact weten hoe we het uitvoeren, worden de bewoners geïnformeerd.

Dit bericht is geplaatst op verzoek van Norbert Drenthe, Wijkconsulent Mitros. Voor meer informatie of vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Mitros.

Bewaren

Bewaren