pakketje_02

In de Kokkenhoflaan en de Enthofstraat hebben onlangs meerdere gevallen van pakketfraude plaatsgevonden. Hierbij worden met gestolen creditcards artikelen besteld onder valse naam en adres. Criminelen bestellen artikelen die worden bezorgd bij een leegstaande woning. De bezorger belt aan en krijgt geen gehoor. Hierop laat hij een briefje achter met een afhaaladres. De fraudeur haalt vervolgens het briefje uit de brievenbus door de brievenbus te forceren of met de truc van de volle brievenbus. Dat wil zeggen dat de brievenbus in de post kast in de hal tot de rand wordt gevuld met kranten, folders of ander papier, zodat het afhaalbriefje samen met de bovenste krant of folder makkelijk uit de brievenbus kan worden getrokken. Vervolgens gaat hij hiermee naar het vermelde afhaaladres, waar hij met een vals ID de bestelling ophaalt of naar de buren waar het is afgegeven.

Buren die een dergelijk pakket hebben aangenomen,  werden vervolgens soms naar verrast. Toen er werd aangebeld door de  zogenaamde buurman om het pakket op te halen, en zij het pakket niet mee wilden geven omdat ze de man niet kenden volgden bedreigingen.

Wees alert op deze manier van frauderen. Wordt u gevraagd om pakketjes aan te nemen voor buren die niet thuis zijn, doe dit dan alleen als u de buren goed kent. Neem NOOIT een pakketje  aan voor mensen waarvan je de naam niet kent.

Doordat momenteel meerdere woningen in de verkoop staan en worden bewoond door antikraakbewoners of er al nieuwe kopers cq. huurders zijn is de anonimiteit groter dan normaal en kennen vele buren elkaar nog niet. Mocht u met deze manier van frauderen geconfronteerd worden, geeft u dit door aan de politie via het nummer 0900-8844 en aan mij (Selvester van den Hoek). U kunt mij bereiken via het nummer van Mitros, 030-8803300.

Selvester van den Hoek
Buurtbeheerder Utrecht Midden
Voor de wijken Hoogstraat, Ondiep en Pijlsweerd.