Muurschildering Hoek Lagenoord en Noordse Park laan 10346115_743321969040115_4205833923236470923_n

Buurtbewoonster Daphne Smedema heeft het initiatief genomen voor een muurschildering op de kopgevel van haar huis, op de hoek van de Noordse Parklaan en de Lagenoord. Na veel voorbereiding met onder andere Germa Borst  van Muurschilderingenplus en schrijfster Boukje Lootsma (www.sprookjesvande21steeeuw.nl) is de realisatie in juli 2014 een feit.

De muurschildering  vertelt een ‘buurtsprookje’ en speelt zich af in 1500. Centraal staat het Bethlehemklooster, waar de nonnen zogenaamde wonderen zien en deze aan Rome melden. En er is een sceptische non, die steeds een rationele reden ziet voor die zogenaamde wonderen. Zij kweekt planten. Zij is de laatste non die nog geen wonder heeft ‘geproduceerd’. Zij wordt onder druk gezet om ook een wonder te aanschouwen en gaat daar om bidden. Ze doet dit zo lang dat ze koorts krijgt en een visioen krijgt. Van een adelaar die haar helpt, en waarvan ze eerst denkt dat het een engel is. Een van haar planten – met bladeren als treden – gaat naar de hemel, boven de wolken. Ze ziet beneden engelen. Later blijken dat de heer en mevrouw Engelen te zijn met hun goede daden. En dat is dus een ‘echt’ wonder. Het klooster is blij en de non hoort er helemaal bij zonder dat ze zichzelf hoeft te verloochenen.

De Bewonerscommissie Noordse Park e.o is enthousiast over het project en wil graag meerdere muurschilderingen in de buurt realiseren, onder meer in de Engelen van Pijlsweertstraat, Schouwweteringstraat, Oude Pijlsweertstraat en Noordse Parklaan.

De muurschildering is gerealiseerd met financiële bijdragen van woningbouwvereniging Mitros en het Leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht