De Noordse Parkbuurt ligt in de Utrechtse wijk Pijlsweerd-Noord (Utrecht Noordwest). Tussen Oudenoord en de Vecht wordt de buurt door de spoorlijn Utrecht-Amersfoort begrensd. Aan de zuidzijde is de grens de David van Mollemstraat. De Noordse Parkbuurt is een oude, multiculturele volksbuurt en werd voornamelijk in de jaren ’50 gebouwd. Er wonen relatief veel kinderen en jongeren. Het Noordse Park ligt aan de noordzijde van de wijk Pijlsweerd.

Het Noordse Park is een van de in het oog springlevende onderdelen van de wijk Pijlsweerd, Nijenoord-Oost, De Hoogstraat en Ondiep. De afgelopen jaren hebben buurtbewoners zich ingezet om het park te renoveren. Landschapsarchitect Mariken van Nimwegen heeft samen met de bewoners het ontwerp voor het vernieuwde park ontwikkeld. Het Noordse Park heeft een grote oppervlakte, een mooie heuvel en een speeltuin. In de toekomst zal het park ook een podium krijgen dat in samenwerking met studenten van de nabijgelegen technische afdeling van de Hogeschool Utrecht is ontworpen.

Vanuit de Bewonerscommissie en Speeltuin Noordse Park worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo doen we sinds 2008 mee aan de jaarlijkse Dag van het Park en ook wordt ieder jaar een Burendag en sinds 2015 een Buurtcamping georganiseerd. Daarin werken we onder meer samen met diverse andere organisaties uit de wijk Pijlsweerd.