burendag-logo1-2009Zaterdag 26 september was het weer burendag. Als aftrap van de herinrichting van het Noordse Park is er een klok onthuld door Floor, dochter van wethouder Rinda den Besten. Hierbij waren verschillende betrokkenen van de gemeente en de politiek uitgenodigd. Om 17.00 uur de Inloop met koffie/thee en frisdranken. Een hele gezellige burendag met zo’n 40 buren jong en oud.

(Lees ook het artikel in het AD).
p9250044
Het buurtkado is   geschonken door het ORANJE FONDS, omdat een buurtbewoner een grote prijs in de Postcodeloterij had gewonnen. Hierdoor kwam het ORANJE FONDS met 3000 euro voor een buurtkado. Een actie om ook de omgeving mee te laten genieten van hét bekende lot uit de loterij. Het ORANJE FONDS kwam in contact met de bewonersgroep voor de herinrichting van het Noordse Park. Deze Burendag was een mooie gelegenheid om de prijs in ontvangst te nemen. Een heerlijk zonnetje, een goed gesprek en een ‘borrel’.

Onthulling klokIedereen weet inmiddels van de plannen voor de herinrichting van het Noordse Park. Een van de onderdelen van het plan is een pleintje op de Oude Pijlsweerdstraat, tussen het grasveld en de Engelen van Pijlsweertstraat. Tijdelijk staat de klok op de stoep van de Oude Pijlsweerdstraat, maar later zal hij verplaatst worden naar het toekomstig aan te leggen Noordse Park pleintje. Projectleidster Mariken van Nimwegen werd ook nog even in de bloemetjes gezet, met veel dank voor het vele voorbereidende werk van haar hand.Dit jaar werd burendag niet zo groots aangepakt, als vorig jaar. Mede doordat de vrijwilligersgroep niet uitgebreid is. Dus als je zin hebt mee te helpen neem dan contact met ons: e-mail .