Schermafbeelding 2014-09-17 om 09.03.25

Landschapsarchitecte Mariken van Nimwegen van Metname Architectuur voerde een conditioneringsonderzoek uit voor de  Gasthuismolenbrug waarmee  bewoners van de vier omringende buurten kunnen  lobbyen om de bruggen op te knappen. Onlangs werd de Gasthuismolenbrug verkozen tot het op twee na engste tunneltje van Nederland! Bovendien is de brug onder architectuur gebouwd die inmiddels bijzonder zeldzaam is. De moeite waard dus om op te knappen!

Het conditioneringsonderzoek is aangeboden bij het college van de stad Utrecht. De bedoeling daarvan is dat we hiermee proberen ons plan mee te laten nemen in de Programmabegroting 2015 die het college zal voorleggen aan de gemeenteraad. Het is een bijzonder plan dat voorgedragen is door vier buurtcomité’s uit de buurten rondom de tunnel: Leefbaar aan de Vecht, Noordse park, Lauwerecht Noord en Hoogstraat e.o..

Straks als de bootjes aan het Zandpad weg zijn en de oevers zijn opgeknapt zal het boottoeristme vol genietend op Utrecht aanvaren tot dat ze bij de Gasthuismolenbrug aankomen. Die doorvaart onder die enge, donkere, vieze met duivenstront besmeurde tunnel die ook nog eens grauw en grijs is met graffiti bekladde wanden zal ze misschien wel doen besluiten terug te keren en Utrecht maar niet aan te doen.
Dat is nou precies waar de vier buurtcomité’s voor opkomen. Opknappen die tunnel!

Om ook u een beeld te geven van wat wij willen, vindt u onderaan dit artikel het plan. Nuon heeft via hun actie al een fors bedrag toegezegd. Nu zoeken we nog andere investeerders en natuurlijk de gemeente Utrecht om ons plan handen en voeten te geven.
Gemeente; we rekenen op u!

Download:
> Mariken van Nimwegen – Conditioneringsonderzoek Gasthuismolenbrug (PDF 3,3 MB)