Zondag 23 september was het dan eindelijk zover: Burendag in het Noordse Park. We kunnen terugkijken op een gezellige dag met een grote opkomst van bewoners uit alle straten rond het park.

Een kinderboerderij, rommelmarkt, taartenbakwedstrijd, gezichtsschmink, een band en een kraampje met koffie, thee, limonade en koekjes. En veel bijpraten natuurlijk. “Hé, woon jij ook hier in de buurt?’’ vraagt een bewoner van de Kokkenhoflaan aan een bewoner van de Schouwweteringstraat. “Ja, dat klopt”. Ze kenden elkaar van een feestje van een wederzijdse vriendin uit een andere buurt.

Het is allemaal doorgegaan en het weer zat mee. Om 12:00u arriveerden de eerste bewoners die samen met de bewonerscommissie en Portes begonnen met het opzetten van de kraampjes en partytenten. Houten tafels en banken werden vanaf de opslag bij de speeltuin op karretjes naar het park vervoerd, vlaggetjes ( uit feestpakket van Douwe Egberts en Oranjefonds) opgehangen en haringen in de grond geslagen. Ondertussen verschenen de eerste bezoekers.

Om 14:00u begon het kinderprogramma en dat mogen we gerust spectaculair noemen! Er verscheen een vrachtwagen waaruit een alpaca (kleine lama) konijnen, geiten en een pony te voorschijn kwamen, ze werden in een omheining met hooi gebracht. Een complete kinderboerderij dus.

Inmiddels verschenen ook de eerste taarten voor de taartenbakwedstrijd, keurig uitgestald op een van de tafels. Variërend van marsepein- tot worteltaart. Een professionele én een kinderjury proefde de door buurtbewoners gefabriceerde baksels en aan het einde maakte wijkwethouder Lintmeijer op het podium de winnaars bekend. De 18-jarige Yasmin uit Pijlsweerd won met stip de eerste prijs: een workshop bij DidiCakes. Gefeliciteerd!

Op datzelfde podium trad ten slotte de band Tilia van buurtbewoonster en zangeres Charlotte op, stemmige liedjes met jazz- , pop- en klassieke invloeden die bijdroeg aan de sfeer, het werd een beetje een festival. Daarbij hoorde ook wat regen, maar gelukkig waren er de partytenten.

Al met al een leuke dag met bezoekers van alle leeftijden en achtergronden. Jammer dat de ijscoman het liet afweten.

Kijk voor meer foto’s van de Burendag en de wedstrijduitreiking op www.facebook.com/DidiCakes1.