jongeren op gezond gewicht_jogg

SPORTIEVE OPENING DRINKWATERTAPPUNTEN

Op woensdag 21 september, tijdens de Beweegweek, openen de kinderen en leerkrachten van basisschool De Boemerang in de Utrechtse wijk Ondiep op sportieve wijze twee drinkwatertappunten van Join The Pipe én een drinkwatertappunt in Kenia door mee te doen met de Kids Water Run van Jongerentheater Link in Speeltuin Noordse Park.

Kinderen rennen tijdens de Kids Water Run met water gevulde flessen van het tappunt op Boerhavenplein naar het tappunt in Speeltuin Noordse Park. Het statiegeld van de flessen komt ten goede aan het drinkwaterproject in Kenia.

Met de Kids Water Run worden de kinderen niet alleen gestimuleerd om meer te bewegen en water te drinken. De kinderen krijgen ook een blik in het leven van hun leeftijdgenoten in Kenia. Odak en Saskia van Jongerentheater Link gaan ter voorbereiding op de Kids Water Run alle klassen van De Boemerang langs en vertellen over het drinkwatertappunt in Kenia waar zij zelf aan hebben meegewerkt afgelopen zomervakantie. In Nederland hebben we veilig, schoon en lekker drinkwater, zo uit de kraan. Maar dat is niet voor iedereen zo op deze wereld.

Speeltuin Noordse Park moedigt de Kids Water Run aan. “Kinderen spelen vandaag de
dag vijftig procent minder buiten dan twintig jaar geleden. Mobiel, i-pad, tv en
computer hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht. En in een steeds
drukkere stad is er buiten gewoon letterlijk minder veilige speelruimte. Als speeltuin brengen we de buurt graag in beweging en weer meer naar buiten. We willen het aanbod in de speeltuin goed laten aansluiten op behoeften in de omgeving en op actuele ontwikkelingen in buurt en maatschappij.”

Het plaatsen van de watertappunten in Utrecht wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Vitens en is in samenwerking met Join The Pipe. De Kids Water Run en het drinkwatertappunt in Kenia zijn een onderdeel van het project ‘Water Hier Maji Daar’ en worden mede mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van Utrecht4GlobalGoals en is in samenwerking met Jongerentheater Link, Speeltuin Noordse Park en De Boemerang. (Maji betekent water in Kiswahili).

Bewaren

Bewaren