Op 6, 7 en 8 juni organiseert Fanfare 11.11 een beeldende masterclass waarin we sculpturen zullen maken voor de optocht van de Sint Maarten Zomer Parade. Normaal gesproken vindt de Sint Maarten Parade plaats in november. Dit jaar is er een extra zomereditie als onderdeel van de opening van het wijkenweekend van de Vrede van Utrecht waarmee we 300 jaar Vrede van Utrecht vieren! Vrede zal dus een belangrijk thema zijn in deze optocht.

Masterclass
In de masterclass leer je hoe je van wilgentenen, bamboe en papier een sculptuur kunt maken. Een prachtige combinatie van materiaal waarmee het mogelijk is om grote en toch lichtgewicht beelden te maken die makkelijk boven de optocht kunnen worden uitgedragen. Je leert hoe je een ontwerp kan vertalen naar een ruimtelijke structuur (geraamte) van wilgentenen en bamboe. Ook besteden we aandacht aan het bekleden van het geraamte met rijstpapier gedrenkt in houtlijm. De masterclass wordt verzorgt door het beeldend team van Fanfare 11.11 bestaande uit Jurrian van den Haak, Lonneke Cuppen en David Hansen. Samen met buurtbewoners (jong en oud) zullen we de twee weken voorafgaand aan 21 juni weken objecten die in de optocht meegedragen kunnen worden. In de masterclass zullen we daarom eerst beginnen met het maken van zo’n object. Dit zal eenvoudig zijn en is een fijne start voor het grotere werk, het maken van de grotere beelden.

Programma masterclass
Donderdag 6 juni: 14.00‐17.00 en 19.00‐22.00 uur
Vrijdag 7 juni: 14.00‐17.00 en 19.00‐22.00 uur
Zaterdag 8 juni: 10:00 ‐16:00 uur

Extra: Zondag 9 juni: 10:00 ‐ 17:00 uur Open werkplaats voor ieder die iets wil maken voor de optocht.

Meer meedoen!
Wie meedoet aan de masterclass kan tijdens het Open Atelier verder werken aan de sculpturen die meegedragen worden tijdens de Sint Maarten Zomer Parade. Ook kan je in die weken twee workshops met kinderen begeleiden in de twee speeltuinen / buurthuizen die mee doen aan het project: Het Noordse Park in Pijlsweerd en de Watergeus in Zuilen.

De workshops in het Noordse Park (Lagenoord 28a) vinden plaats op:
Vrijdag 14 juni van 14.30‐18.00
Woensdag 19 juni van 14.00‐18.00

De workshops in de Watergeus (Boisoitstraat 21) vinden plaats op:
Vrijdag 14 juni van 14.00-18.00
Woensdag 19 juni van 14.00-18.00

De parade vindt plaats op vrijdag 21 juni en duurt van 16.45 tot een uur of 20.00u!

Informatie & deelname
Deze masterclass is bedoeld voor kunstenaars, kunstdocenten, studenten en andere geïnteresseerden uit Utrecht (Noordwest). Deelname is gratis! De locatie van de masterclasses wordt nog bekend gemaakt.Voor informatie en aanmelden, mail: debora@fanfare1111.nl.

Meer info over de Sint Maarten Parade: www.fanfare11-11.nl / twitter @fanfare1111 / facebook www.facebook.com/fanfare1111.

foto’s: Anna van Kooij