In 2012 maakten de Nederlandse bioscopen de overstap naar digitale filmprojectie. Hiermee kwam een einde aan ruim honderd jaar analoge filmvertoning en de oorspronkelijke functie van de filmoperateur. Wie was de filmoperateur en wat bond hem aan dat kleine hokje met die levensgrote degelijke filmprojector? Voelt hij zich in het digitale tijdperk nog steeds onvervangbaar en heer en meester in dat kleine magische universum?

Buurtgenote en filmmaakster Kim van Engelen maakte er een documentaire over: De Verborgen Man. Zij volgde anderhalf jaar lang twee Utrechtse filmoperateurs die te maken kregen met deze drastische verandering binnen hun beroep. Het resultaat is een intiem portret van twee operateurs voor wie deze verandering grote gevolgen heeft. Eind september draait de documentaire op het Nederlands Filmfestival.

Art Print
Grafisch kunstenaar Joris Diks, partner van Kim en zelf ook filmoperateur, ontwierp de filmposter voor De Verborgen Man en maakte er in gelimiteerde oplage een zeefdruk van. De zeefdruk is via de website van Joris te koop voor 50 euro.

Door de print te kopen, help je mee de documentaire te financieren, een mooie kans om het werk van Kim te ondersteunen en bovendien een prachtige handgemaakte zeefdruk te bemachtigen. De oplage is er in twee varianten en van ieder zijn er 50 gemaakt.

Links
Website Kim op Tilt
Website Joris Diks
De Verborgen Man op het Nederlands Filmfestival