hogeschool-utrecht2Een initiatief van de Hogeschool Utrecht en Gemeente Utrecht om van het gebied rondom de faculteiten Natuur&Techniek van de Hogeschool Utrecht een bruisende plek te maken.

De faculteiten Natuur & Techniek van de Hogeschool Utrecht liggen midden in de woonwijken Pijlsweerd en Ondiep. Ondanks het feit dat studenten en medewerkers van de HU iedere dag door de woonwijken rijden met fiets, bus of auto, weten weinig medewerkers en studenten wat er in de woonwijk gebeurt. Omgekeerd weten waarschijnlijk weinig buurtbewoners wat de Hogeschool te bieden heeft. Dit is jammer aangezien beide partijen elkaar veel te bieden hebben en veel van elkaar kunnen leren.

Onze missie (de missie van de HU faculteit Natuur en Techniek en de Gemeente Utrecht) is om van het gebied rondom de faculteiten Natuur & Techniek een bruisende plek te creëren waar studenten, medewerkers en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Uw inbreng is waardevol!

Graag willen wij samen met u gehoor geven aan bovenstaande missie. Als bewoner van Pijlsweerd of Ondiep en gebruiker van het omschreven gebied heeft u de kennis en ervaring die waardevol is om tot goede en interessante oplossingen te komen. Om deze reden willen wij u vragen of u met ons mee wilt denken op de volgende dagen;

Wij komen bij u langs in de wijk!

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november trekken wij erop uit om uw mening, ervaring en/of wens over het gebied vast te leggen. Misschien spreken wij u aan op straat, zo niet, dan bellen we graag even bij u aan.

Denkt u met ons mee?

Op vrijdag 27 november worden er op de HU verschillende creatieve sessies georganiseerd waarin studenten, buurtbewoners en andere gebruikers van het gebied op zoek gaan naar concrete oplossingen voor een ontmoetingsplek.

Via www.conceptspace.nl/marathon kunt u meekijken met deze dag. Ook kunt u uw ideeën en/ of mening toezenden via twitter door ergens in uw twitterbericht #conceptspace te plaatsen.

Geeft u uw mening?

Op vrijdag 27 november hebben we aan het einde van de dag een aantal concrete oplossingen die bij kunnen dragen aan ontmoeting tussen de Hogeschool en de buurt. Graag willen wij weten wat u daarvan vindt. Van dinsdag 1 december t/m vrijdag 11 december worden de resultaten gepresenteerd in de faculteit Natuur en Techniek aan de Oudenoord 700. U kunt hier de resultaten bekijken en uw mening laten horen. Ook kunt u via www.conceptspace.nl/marathon uw stem laten horen. 

Voor meer informatie kijk dan op onze website: http://www.conceptspace.nl/marathon of neem contact op met Petra Veen (docent Hogeschool Utrecht) – email: Petra.veen@hu.nl.