Uit het Noordse Park – Oude Pijlsweerdstraat – in Utrecht komt geluid van muziek, lachende en geschminkte kinderen. Boven op de heuvel hangen en roetsjen kinderen langs een kabelbaantje de heuvel af. Scoutinggroep PEKA 18 uit Zuilen heeft speciaal voor de Dag van het Noordse Park een kabelbaan van 50 meter lang en 4 meter hoog gebouwd.

Het park is kleurrijk versiert met talloze parasols, waaronder van een door bewoners zelfgemaakte hapjes gratis worden gegeten. Er worden handen met henna mooi beschilderd en er wordt hierbij thee of biertje gedronken. Daarnaast heeft Snackbar CHAO en bakkerij El Morabet heerlijk banket, salade en snacks gesponsord. In het park tref je ouders met sportende kinderen, muziek- en dansliefhebbers en hondenliefhebbers.

Dat was de Dag van het Noordse Park 2008. Er waren informatiekraampjes van De Wijkalliantie en Blend-it, Ludens, de Bewonerscommissie, de werkgroep Herinrichting Noordsepark en werkgroep Geschiedenis van Pijlsweerd. Er was een worsteldemonstratie met muziek en daarnaast lieten de honden en hun baasjes van de hondentrainingsgroep ‘De Utrechte Rashonden Vereniging’ fantastisch stunts zien.

Op en rond het kunstgrasveld was een atletiek- en voetbaltoernooi georganiseerd door Portes Sport. Er waren een rodeostier, klein- en groot luchtspringkussen en een super bungee – trampoline.

Muzikale inbreng van zondag kwam van de rockband JUST, het Hollandse lied met DJ Eddy Falcke en rapper PerCeptie. Verder dansacts van Dansschool Touchée en spontane inbreng van jongeren voor een danswedstrijd. Verders werd er ook nog gewoon gespeeld in de speeltuin van het Noordse Park, en kwam je er geschminkt en opgetogen met een een mooie ballonenhoed weer uit.

Toen aan het einde van de middag het zonnetje zich ook nog even liet zien en de clowns van Ranja met een rietje – moe maar voldaan op deze bewolktte dag het park verlieten, mochten we echt spreken van een geslaagd buurtfeest. En we gingen met een beker, informatie, gezelligheid en veel nieuwe indrukken naar huis.

Voor foto’s: kijk op http://www.marcusrudolph.nl/ Deze foto’s kunnen door iedereen, in groot formaat gedownload worden.

Zie ook www.dagvanhetparkinutrecht.nl