Gezien de enorme hoeveelheid handtekeningen die opgehaald zijn voor het burgerinitiatief maakten we ons geen zorgen over of daar 250 geldige bij zouden zitten. De griffier van de gemeenteraad heeft dit nu bevestigd:

“Van de ondersteuningen zijn er na toetsing aan de ‘Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens’ (GBA) tenminste 258 goedgekeurd.” (Daarna zijn ze gestopt met tellen…) “Het ingediende burgerinitiatief is van een voldoende motivering voorzien en kan met een totaal van 258 goedgekeurde ondersteuningen dus ontvankelijk worden verklaard.
De gemeenteraad zal naar verwachting in zijn vergadering 8 mei 2008 besluiten het initiatief in behandeling te nemen en afspraken te maken over de te volgen procedure.”

We wachten vol spanning de 8e mei af…

==== UPDATE ==== ==== UPDATE ==== ==== UPDATE ====

De gemeenteraad was enthousiast over ons initiatief en het wordt nu (met onze instemming) besproken op 4 september.
Dit is wel later dan de in de regels van het Burgerinitiatief gestelde termijn van 12 weken, maar het geeft de gemeenteraadsleden wel genoeg tijd de plannen te bekijken. De SP stelde nog voor om binnen de termijn van 12 weken te blijven. De gemeente laat de bewoners immers wel hun huiswerk goed doen, maar houdt zich zelf vervolgens niet aan de afspraken. CDA en VVD wilden hier wel mee instemmen, maar de PVDA en wethouder Giesbers wilden toch extra tijd nemen om het niet af te hoeven raffelen.
Ook de Werkgroep vind dat het voor zo’n groot plan goed is dat dit met voldoende aandacht wordt besproken. Op 8 juli zal de Werkgroep gehoord worden door een raadscommissie en na de vakantie op 4 september volgt dus de bespreking in de gemeenteraad.