Vandaag heeft Hans Bosman namens de werkgroep Herinrichting Noordse Park ongeveer 1000 handtekeningen van buurtbewoners overhandigd aan burgemeester Wolfsen. De handtekeningen ondersteunen het burgerinitiatief om de kwaliteit van het Noordse Park te verbeteren.
Rond 18:00, tijdens een schorsing van de raadsvergadering, kreeg de delegatie van buurtbewoners op het Stadhuis gelegenheid de handtekeningen aan te bieden. Architect Mariken van Nimwegen hield daarbij een presentatie van de plannen voor de burgemeester, de wijkwethouder en vele aanwezige raadsleden.

Voor een burgerinitiatief zijn 250 handtekeningen nodig van inwonenden van de gemeente Utrecht die ouder zijn dan 14 jaar. Dit aantal werd ruim overschreden. Dat de herinrichting van het park ook onder jongeren speelt blijkt uit het feit dat ook bijna 300 kinderen hun handtekening gezet hebben. Dat is volgens één van de aanwezige jongeren zo’n beetje alle jeugd die rondom het park woont.

Hans Bosman biedt de handtekeningen aan namens de buurt en Yorick namens de jongeren De gemeenteraad luistert naar de presentatie DVD mee naar huis voor een uitgebreide presentatie

Item op het RTV-Utrecht programma U-kort op 5:37.
Overigens is het doel van de herinrichting niet om het Noordse Park “in zijn oude glorie te herstellen” zoals in het item wordt gezegd. Het probleem is juist dat er sinds de aanleg in de jaren ’50 weinig meer aan het park gedaan is. De bedoeling is van het park weer een verblijfsruimte te maken. Met ook plaats voor honden.

Meer foto’s op: picasaweb.